Sider

lørdag den 28. januar 2012

Angry Bird part III

Den sorte Angry Bird blev godkendt af Rikard på fem år, og efter at have sat delene fast med spraylim har jeg syet dem på med en god bred zigzag med korte sting.
Det er lidt svært at vurdere, hvor store huller der skal være til arme og hoved, når jeg ikke lige har Mr. 5årig ved siden af mig, så jeg har syet cirklerne sammen foreløbigt og riet hullerne. Så må hans mor lige få den med hjem og måle.

Imens er jeg gået i gang med at planlægge hovedbeklædningen. Jeg har fundet et mønster til en elefanthue, som jeg syr i sort stof (fleece eller isoli) - og så får han en gul hanekam i gul fleece, afstivet med en rest kunstlæder. Han bliver fin, gør han!

fredag den 27. januar 2012

Angry Birds part II

Det er da for morsomt at lave vrede fugle! Jeg har netop sendt dette billede af sted til Mr. fem-årig, der skal vurdere, om fuglen er vred nok... Spændende om han godkender arbejdet! (se mit forrige blogindlæg)
I øvrigt et godt råd: Det kan være svært lige at overskue om øjne og næb sidder rigtigt, men da jeg kiggede gennem kameraet, var det meget lettere! Så hvis du er i tvivl, tag et billede!


Angry bird på bestilling

Et sted på Fyn sidder en dreng på fem år og drømmer om Angry Birds. Fastelav lurer i horisonten, og Rikard fantaserer om vrede fugle - tænk hvis man kunne være den sorte fugl med hvid plet i panden?

Som sagt, så gjort, Rikards mor aflagde bestilling, og den sorte angry bird flytter midlertidigt ind i mit syværelse i weekenden. Mon jeg kan tilfredsstille drengen? Mon fuglen bliver vred nok? Og mon symaskinen kan følge med? Følg med og se hvad det ender med!


Sådan drømmer Rikard om at se ud til fastelavn.


søndag den 22. januar 2012

På stikkerne

Det er længe siden, men nu fik jeg lige lyst til at strikke igen. Mest fordi jeg mangler en varm sort trøje. Jeg fandt mønsteret på garnstudio.com og tog til Stof og Stil for at købe deres mohairgarn, som jeg før har brugt. Der var sådan set kun eet problem... Der var ikke mere sort garn...! Nu elsker jeg alt rødt, så problemet var egentlig ikke så stort, bortset fra at jeg ikke får en sort trøje, men mon ikke jeg også bliver glad for en rød!


lørdag den 21. januar 2012

Ikke sexet mere...

Ikke flere sekskanter! Slut, færdigt! Og de behøver ikke dukke op igen lige med det samme... Men jeg er faktisk godt tilfreds:

Projektet, som egentlig startede lidt for sjov, voksede sig større uge for uge, og de få sekskanter, jeg selv havde printet og klippet ud i pap, blev fulgt af mange flere. Fra at være en prøve i sekskant-syning, er det blevet et hyggeligt, lækkert og sødt babytæppe, som jeg håber en dejlig lille dreng eller pige kan få stor glæde af.

I første omgang sætter jeg det til salg i min Amio-butik og på min hjemmeside. Selv om jeg er glad for at det er færdigt, bliver det nu også lidt vemodigt at sige farvel til det. Det er et af de større projekter, som jeg har brugt mange timer på, og det har været en god udfordring efter alle de firkantede lapper!

Jeg fik det afsluttet fint med en sød quiltet hjertebort, som jeg næsten ikke kan stå for. Den virkede godt på bryllupstæppet og på det fine, feminine tæppe til min niece sidste forår, og jeg synes også det passede fint til dette tæppe.

tirsdag den 17. januar 2012

Mickey og Pluto på besøg

Jeg fik lige besøg af to af mine yndlingstegneseriefigurer i weekenden - Mickey og Pluto kom på besøg for en stund og pryder nu endnu et cover til Ipad'en. Den er allerede til salg på min Amiobutik og på Silverfern.dk



mandag den 16. januar 2012

Farvel til Liberty

Det bliver helt trist at afsende det søde Libertytæppe til Anette i morgen - jeg er kommet helt til at holde af det. Men en lille dreng melder snart sin ankomst og så skal det jo være klart, sådan er det. Håber både mor og barn bliver glad for det.

søndag den 15. januar 2012

Smukt Libertytæppe

Jeg er ved at nærme mig afslutningen på det smukke libertytæppe, som Anette har bestilt til sin søn. Jeg har fået det sidste stof i hus, og kantbånden er syet på i hånden til tonerne fra Dronningens festgudstjeneste. Nu skal tæppet quiltes, så det bliver klart inden juniors ankomst.

fredag den 13. januar 2012

Tæppe med kant

Langt om længe har jeg fået syet ramme og kant om mit sekskantede tæppe - det var ikke så let, da symaskinen undervejs besluttede at strejke, og jeg måtte låne mig frem til en fungerende maskine. At min egen kun er 9 måneder gammel gjorde ikke humøret bedre - og faktisk skræmmende at opdage, at den gamle var bedre at sy med! Der må vist lige ske noget!

Anyway, det var tæppet jeg kom fra:


Nu skal jeg bare have gang i quiltenålen!

tirsdag den 10. januar 2012

Der kom et brev...

Eller rettere, der kom en mail via min hjemmeside http://www.silverfern.dk/ fra Anette. Hun skrev, at hun syntes rigtig godt om mine ting, og gerne ville have et babytæppe i libertystof. Om jeg kunne klare det?

Nu er jeg muligvis den eneste i blogland, der ikke har libertystof på hylderne - jeg har aldrig syet i det eller før haft noget med det at gøre, men selvfølgelig kunne det lade sig gøre. Vi aftalte, at hun selv ville købe stoffet, og så sende det til mig, så det var med stor spænding at jeg åbnede kuverten.

Jeg ville aldrig selv have valgt farverne, og jeg ville slet ikke have valgt dem til et drengebabytæppe, men da først jeg havde dem i hånden faldt jeg for dem. Dels for den lækre kvalitet, dels for de fine mønstre og skønne, lidt sarte farver. Meget anderledes end det, jeg normalt kører igennem maskinen.


Anette havde gjort sit hjemmearbejde og kigget på mine andre babytæpper på hjemmesiden, så der fulgte en oversigt med numre på stoffet,  en fin lille tegning med nummererede firkanter og ønsker til kant og ramme. Lige til at gå til.



Det var en fornøjelse at sy i det skønne stof, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg arbejder med Libertystoffer.


Det gik rigtigt fint indtil kantebåndet skulle på - vi havde ikke fået snakket om stofmængde i forhold til kantebåndet, så der manglede lige 15 cm kantebånd! ØV!

Nu går jeg så og venter på at Anette får købt endnu et lille stykke stof og sender det til Fyn, så jeg kan få båndet syet på, og derefter fortsætte i hånden med quiltningen. Jeg glæder mig allerede til at se det endelige resultat - og høre om Anette og søn er tilfreds!

mandag den 9. januar 2012

Tør du?

Der kom lige et par Ipad sleeves mere gennem maskinen idag. Typisk, projekter efter arbejdstid og inden aftensmaden har det med at drille, og den ene måtte syes om tre gange, for til sidst at blive skrottet helt, da den var blevet for lille... Til gengæld er de andre blevet ret fede - hvem tør måske dukke op til møde med denne skønne sag?



Og så skulle der lige en rød en mere på bordet... jeg elsker rødt!



søndag den 8. januar 2012

Ipad covers på samlebånd

Jeg faldt over en stor rest kunstskind, der lå og gemte sig på nederste hylde. Ja faktisk var der to rester,  både i sort og rød. Overraskende lækkert materiale, både at røre ved, kigge på og arbejde med. Min Ipad, som jeg simpelthen ikke kan leve uden og har med mig overalt (i mangel af smartphone...), trængte lige til lidt ekstra beskyttelse, og jeg gik i gang med en prøve. Naturligvis i rød.

Her er første resultat

Den blev lidt for bred og lidt for lang, men fungerer ellers fint, så jeg fortsatte med det sorte skind:



Nu er den der - højde og bredde paser til Ipad 2 med magnetcover - og de sorte ser ret seje ud, synes jeg! Nu bliver de lagt i min amio butik, så må vi se, om der er andre end mig, der synes de er seje. Der kommer flere røde i løbet af ugen, og mon ikke jeg ender med også at afprøve andet stof?

tirsdag den 3. januar 2012

Spiderman på besøg

Jeg fik en sjov udfordring af min dejlige kollega, Didder: Et nye 'pudebetræk' til en af de store, flade sækkestole - med Spiderman! Gode råd var dyre, jeg kunne ikke opdrive Spiderman stof i hele landet, og var begyndt at tjekke hjemmesider fra mine amerikanske favoritbutikker, da jeg istedet faldt over et sæt sengetøj! Jysk kunne levere et sæt voksen sengetøj  (200 x 140 cm) med Spiderman i drabelig figur på forsiden, flotte spindelvæv på bagsiden samt Spiderman på begge sider af pudebetrækket. Haps, det var lige det jeg skulle bruge. Jeg købte desuden et stykke sort tekstildug - det vil være mere holdbart når to energiske drenge kaster sig rundt over på puden og glider hen af gulvet.

Derefter var det egentlig ganske enkelt: 120 x 140 syet sammen som et stort pudebetræk, og så en meter velcrobånd til lukning.

Spiderman - inden den kom uden om sækkepuden.


Hovedpudebetrækket blev sprættet op og fordelt på to puder - med spindelvæv på bagsiden! Mon ikke de bringer lykke på børneværelset?