Sider

søndag den 29. august 2010

Lommeletter - hvad er det?

Det regner og jeg kan ikke komme i haven. Jeg er forkølet og næsen løber, men der ligger bunker af stofrester på mit sybord og kalder på en kreativ sjæl. Hvad gør man så? 

Jeg brugte søndag eftermiddag til at sy lommeletter - det er da et sødt ord :-) Og hvad er lommeletter, spørger du måske? Det er små smarte stofetuier, hvori der lige kan ligge en pakke papirslommetørklæder - og hvor man bare lige kan trække et enkelt lommetørklæde ud, lidt som i en boks med tissues. De ser sådan her ud:

Hvad synes du - er det en tosset ide, eller er det lidt smart? Jeg prøver at have en af dem i tasken den næste uge, og se hvad der sker. Sommerforkølelserne er over os, og jeg skal nok få brug for min nye lommelette.

tirsdag den 24. august 2010

Fra hånden - forbi hjertet

Min søgen rundt på nettet bragte mig forleden omkring den nye side Amio.dk - et sted for unikt kunsthåndværk på nettet. Jeg var faktisk overrasket over, at jeg ikke var faldet over det tidligere, men det har vist kun en måned på bagen. Nysgerrig som jeg er, klikkede jeg lidt rundt på deres sider, og fandt ret hurtigt ud af, at det vist var et blivende venskab. De skriver selv at: Amio.dk er et online handelssted, hvor du kan sælge alle dine fantastiske håndlavede unikke produkter. Det var sød musik for mine ører, og i løbet af ganske kort tid fik jeg oprettet min egen lille gratis butik. Prisen for at være med er 5 kr per salg samt 5% provision - det vil jeg godt være med til, for at have så stor en kontaktflade - og så er det nogle helt fantastiske 'kolleger' jeg har derinde. Kig ind på www.amio.dk/ og se alle de smukke varer inden for alle kunsthåndværk og klik her for at se Silverferns butik.
Udover at det er et udstillingsvindue, er Amio også et godt sted at blive inspireret. Se hvad der rører sig rundt om i landet - og ikke mindst hvad andre tager for deres håndværk. Det er altid rart at få bekræftet, at man sidder med nogle gode varer til nogle gode priser.

Havnefestival
Weekenden gik da iøvrigt ikke kun med netsurfing, men også med en rigtig kamp mod elementerne på lystbådehavnen i Skærbæk, syd for Fredericia. I noget der føltes som stiv kuling fra vest holdt den nyindkøbte pavillion stand, mens hele Skærbæk by var til havnefest. Det var rigtigt hyggeligt, men også meget lokalt, og ikke det mest optimale sted at få solgt Silverfern til masserne - men der røg varer over disken, og mange fik en fornemmelse af, hvad Silverfern er og kan. En stor tak til mine trofaste hjælpere! Nu søger jeg efter det næste markede i området - kender du nogle?

fredag den 20. august 2010

Endnu flere puder...

Jeg ved det godt... der er gået puder i min blog! Men det er lige det, jeg har kastet min iver over i de sidste dage, og som jeg satser på at få solgt mest af i morgen i Skærbæk. Dagens to varianter er de brede af slagsen:
Her er den mønstrede, sorte halvpanama med træer sat sammen med en lækker, blød babyfløjl fra Stof og Stils helt nye efterårskollektion

Jeg er altså forelsket i dette tomatstof, jeg kan ikke gøre for det! Idag satte jeg det sammen med en rest lettere elastisk, kraftigt kjolestof, jeg fandt i mine gemmer, fra sidst den skønne grønne var moderne i firserne.

Husk at du kan se alle mine puder, og alt det andet, på min hjemmeside Silverfern.dk - hvor du selvfølgelige også kan købe dem. Prisen for disse puder er kun 125 kr/stk.

torsdag den 19. august 2010

Puder i patchwork

"Hvorfor syr du ikke patchworkpuder?" blev jeg spurgt for nylig. Tja... jeg kunne ikke helt se dem for mig, men efter et besøg i Ilva blev jeg alligevel inspireret, og lapperne lå jo egentlig bare og ventede på mig i aftes, da jeg endelig fik mig sat ved sybordet.

Puden skulle være en pyntepude til et pige-babyværelse, så jeg fandt alle de lyserøde stoffer frem, sortere de mest pink fra - jeg ville for een gangs skyld kun bruge de sarte farver - hvorefter jeg i seks farver skar ialt 24 lapper af 12 x 12 cm. Det ville passe med pudens 40 x 60 cm når det var færdigt. Jeg er normalt meget matematisk i min tankegang og higer oftest efter et mønster med sammenhæng, men for at prøve noget nyt, ville jeg have lapperne sat sammen helt vilkårligt... dog uden at to ens skulle sys sammen. Det lyder så let - men jeg for faktisk vild i mit mønster og brugte meget længere tid på det, end et fastlagt mønster ville ha taget! Nå, så kan jeg lære det! Jeg forede patchworkdelen med et tyndt stykke hvidt lærred.

Bagsiden blev i pink lærred, og med amerikansk lukning, så det er let at tage det af og vaske det. Da først jeg fik lapperne sorteret var det faktisk en let måde at sy puder på.

Indmaden til puden skaffede jeg hos Jysk, der havde dem på tilbud - med et grimt betræk på - men sådan må man klare sig, når man bor langt fra stofbutikkernes mangfoldigheder.

I morges stod jeg så tidligt op og syede makkeren i lyseblå. Nu havde jeg lært af mine problemer med at fare vild i lapperne, så jeg tog lige et billede af dem, inden jeg begyndte at sy.


Jeg tror ikke, at det bliver de sidste patchworkpuder fra min hånd.. man kan jo også lave dem stribede! Og jeg har noget stof fra Cars, der eventuelt kan bruges.

tirsdag den 17. august 2010

Tasker med tomater i lange baner

Jeg lovede vist at poste et billede af min seje tomattaske - altså syet i stof med tomater på! Nu har jeg fundet den helt rigtige knap til den, det var lige kronen på værket, og nu er jeg helt glad for den. Kunne godt finde på at sy nogle flere af den i forskellige størrelser.



Husk, vi ses til Skærbæk Havnefest på lørdag fra kl 10 - 15,30.

mandag den 16. august 2010

Tomatpuder

Jeg er gået lidt amok, efter mine stofindkøb i sidste uge. Det, jeg synes er det sjoveste ved at sy, er når stoffet, man sidder med i hænderne, ender med at passe til en gammel gardinrest i skuffen eller et stykke stof, man før har fundet kedeligt. Det er her de kreative krafter kommer i spil for alvor.

Jeg har allerede nævnt mit sjove tomatstof - det kaldte på mig igen idag, og jeg tror snart jeg skal retur til Odense og have købt noget mere! Det blev til et par skønne puder, som jeg næsten håber, ikke bliver solgt på lørdag - de ville passe fortrinligt til min havebænk! Jeg elsker at sy puder, men de fylder bare så meget at have liggende! Jeg er begyndt at sy med amerikansk lukning, det fungerer rigtigt godt på de aflange puder, og er alt andet lige noget lettere end lynlås.

Af de skønne rester sammensatte jeg et betræk til en stor gulvpude - sådan en der er god at sidde på foran brændeovnen om et par måneder...
Forsiden

Bagsiden

søndag den 15. august 2010

Nyt patchworktæppe færdigt.

Endelig!
Så lykkedes det at få mit seneste patchworktæppe færdigt! Det har været for varmt til at sidde og håndquilte, men efter et par køligere uger er det endeligt færdigt.

Det passer lige med, at jeg skal have en bod til Havnefesten i Skærbæk på lørdag den 21. august - måske er der en, der falder for det og skal have det med hjem! Det er i hvertfald lækkert til det kommende efterår.



Jeg har også haft travlt med en masse andre projekter ifm. Havnefesten. Jeg fandt nogle fede stoffer i Odense i fredags og har fremstillet 6 lækre puder. Jeg er også hoppet på taskedillen og har syet en sød taske i et sjovt stof med tomater! Jeg fandt mønsteret på på bloggen Tiny Happy på nettet - det krævede lige et par omregninger fra tommer til centimeter samt et optegning af mønsteret, men det fungerede fint. De næste tasker tror jeg skal være lidt dybere - jeg må prøve mig frem.

Håber vi ses i Skærbæk!