Sider

søndag den 20. marts 2011

Så blev det min egen tur

Kender I det?
I kender det sikkert godt, i ugevis har man travlt med projekter til salg, til gaver, til venner og veninder, til familien... skønne kreationer, der ender andre steder, end derhjemme i stuen. Og det er skønt, det er det da, men bare en gang i mellem er det også lækkert at sy til sig selv. At forkæle sig selv. At ramme lige dét, man har gået og drømt om.

Der er jeg nået til nu. Som tidligre skrevet købte jeg lækre stoffer med hjem fra New Zealand i juleferien, og jeg har tidligere slæbt fede stoffer med hjem fra USA. Mange i mine ynglingsfarver rød, sort og hvid. Jeg havde faktisk efterhånden så mange stoffer i specielt sort og hvid, at det tog det meste af en dag at beslutte, hvilke stoffer, jeg skulle bruge til dette patchworktæppe.


Mønsteret har jeg brugt dage og uger på at udtænke, men med inspiration fra hundredevis af tæpper på nettet, endte det med at blive et hjerte, syet i kvadrater med færdige mål 10 x 10 cm - syet på maskine. På grund af størrelsen på godt 200 x 140 cm havde jeg svært ved at overskue mønsteret og få lagt de skårne lapper ud, men med hjælp af et par flamingoplader blev det en del lettere.


De første røde lapper sat op på flamingopladerne
Da de røde lapper var på plads, fortsatte jeg med de mørkeste, dels sorte og sorte med hvids mønster


Selv på flamingopladerne kunne det være svært at overskue om mønsteret var rigtigt - om alle lapperne sad der, hvor det så bedst ud. Jeg fik stor hjælp af mit kamera. Så snart jeg havde et billede på skærmen, kunne jeg lettere overskue, om der var nogle lapper, der sad forkert. På dette billede fandt jeg ud af, at der manglede en rød lap i midten.


Da pladerne var fyldte, lagde jeg dem plant ned og opdelte lapperne i kvadrater, så jeg syede dem sammen i 6 større stykker, inden de blev syet sammen. Derefter satte jeg det syede stykke fast på flamingopladerne igen, blot forskudt, så der blev plads til at tilføje rækker af hvidmønstrede lapper - både foroven og forneden på tæppet.

Og efter at have syet 187 lapper sammen, så det sådan ud:


Næste skridt var en 10 cm bred ramme i mørkerød lærred, inden jeg limede det sammen med en mørkerød fleece og Stof og Stils 60 g mikrovat. Kantbåndet blev et lysegråt mønster. Jeg er netop blevet færdig med at sy kantbåndet i hånden, og nu mangler så den helt store quiltning. Jeg har stadig ikke besluttet mig for stil, mønster, farve... men det gør ikke noget, for tæppet ligger allerede ned på sofaen, så selv om det ikke er færdigt endnu, pynter det allerede!


Følg med og se det endelige resultat!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar