Sider

tirsdag den 24. maj 2011

Elefanterne kom på række...

Et par aftener foran fjernsynet med flittige hænder, og mit lækre, frække patchworktæppe til en lille frisk dreng - eller pige - er klar til salg på min amiobutik og på Silverfern.dk.





søndag den 22. maj 2011

Lækkert retromønster til de små

Så gik også denne søndag, men heldigvis med masser af tid til kreative sysler indenfor. Af en god bunke rester fra det babysengetæppe, jeg syede på bestilling for nylig (se her) syede jeg endnu et tæppe, her er det klart til at få syet kantebånd på:

 jeg fik desuden syet et sæt babysengetøj, der matcher:


Begge dele kommer til salg på min hjemmeside http://www.silverfern.dk/ og i min butik på Amio.

fredag den 20. maj 2011

Jeg bli'r så glad, når solen skinner

Efter to travle weekender, med henholdsvis Lillebælt Halvmarathon, 18 års fødselsdag og konfirmation, er det skønt med en endda lang weekend med meget få planer - andre end dem der hedder 'få styr på hus og have' - så efter rengøring og vaskemaskinemarathon har der også været tid til lidt havevandring, efter græsset var slået, så jeg kunne komme frem.




Jeg elsker denne tid, hvor haven dag for dag bliver skønnere - og så nyder jeg min nye bonderose, som Rikke gav mig sidste år. Den vokser time for time... det er et spørgsmål om dage eller timer, før den springer uhelt ud.


Er den ikke fin?


mandag den 16. maj 2011

Frederiks konfirmationsgave



Så blev også weekendens anden store fest veloverstået - min pap-nevø Frederik blev konfirmeret og var modtager af weekendens anden, store hjemmelavede gave, endnu et patchworktæppe.

Som jeg tidligere har skrevet om på denne blog, er det ikke så let at finde ud af, hvad en teenagedreng egentlig kan lide - udover fodbold og computerspil. En forsigtig forespørgsel om yndlingsfarver for et par måneder siden hed 'sort og hvid'...det var da en start. Jeg kan nu godt lige lidt pang, så jeg valgte at tilføje turkis, og var således godt i gang.

Mønsteret blev jeg inspireret til på håndarbejdsmessen i Middelfart i marts. Et ret simpelt mønster, hvor jeg simpelthen blot syede strimler i sort, hvid og turkis sammen som et langt bredt bånd - som derefter blev skåret i stribede rektangler og indrammet af et sort gitter. Meget enkelt, men det gav en god effekt.



Da Frederik var med mig og resten af familien i New Zealand i vinter, valgte jeg at tilføje et par striber af mine new zealandske stoffer,blandt andet de sjove tiki'er. Bagsiden blev sort fleece og kantbåndet turkis.



Jeg var meget i tvivl mht. quiltningen, men jeg endte med den simple løsning, bestående af quiltede cirkler - inspireret af hans iver for fodbold. Og så som kronen på værket, blev der broderet navn og dato på bagsiden.

Jeg endte med at være ganske godt tilfreds med det, og selvom det jo altid er svært at se, hvad 14 årige drenge tænker, tror jeg egentlig nok, at Frederik var meget godt tilfreds. Han gjorde i hvertfald sin mor opmærksom på, at 'nu har jeg bare mit helt eget tæppe!' - med henvisning til det tæppe, hans mor og papfar fik i bryllupsgave for præcist et år siden.

lørdag den 14. maj 2011

Fødselsdagsgaven til Karoline

Weekendens første fest blev vel overstået i aftes - med weekendens første hjemmelavede gave. Min niece Karoline blev 18 år, og fik i den anledning sit første 'faster-syede' patchworktæppe til sit nye værelse i deres nye hus.




Det har været rigtigt svært at få hende pumpet for, hvilke farver, hun gerne ville have, uden direkte at afsløre, at jeg ville sy et tæppe til hende, men hun virkede glad for gaven - og alle gæstene var tilpas imponerede :-)