Sider

søndag den 4. december 2011

Julepynt fra hele verden

Jeg er sent på den, jeg ved det godt, men det er først i dag, at jeg sådan rigtigt har fundet julepynten frem. Jeg plejer ikke ligefrem at vælte mig i det, men jeg har alligevel altid været glad for min julepynt. December har altid været 'min' måned - måske fordi jeg er decemberbarn, så den skulle have på alle tangenter, når nu det endelig var! Uden direkte at være samler, har jeg gennem årene anskaffet flere stykker julepynt - dels på mine rejser rundt omkring, dels har jeg arvet fra min mormor.


Hos mig er det ikke rigtig jul, før den meget smukke papirsjulestjerne hænger og lyser i hjørnet. Mere end noget andet, symboliserer den min barndom og julemåneden hos min mormor. Den er efterhånden mørnet og skræbelig, og kan næsten ikke hænge sammen, men op, det skal den altså!


Mine fugle stammer også fra min mormors julekasser. De sad troligt på de øverste grene af juletræet år efter år, og efterhånden som jeg blev ældre, fik jeg lov til at placere dem. Desværre er der ikke længere haler på alle tre, og kun de to af dem har en ordentlig klemme, men de er en del af mine allerkæreste juleornamenter. Denne yndige engel er en gave fra en kollega fra Chile. Den er lavet af hestehår!


 Min blå spilleengel har tabt vingerne... men er ellers et hyggeligt minde fra en juleshoppingtur til London. Den er købt i Westminster Cathedral's gavebutik

Da jeg sidste år holdt min 40 års fødsesdagsfest i New Zealand, kun en uge inden jul, kom mine dejlige new zealandske Nan og Poppa ('bedsteforældre') men den sjoveste gave - totalt kitsch julepynt, der totalt symboliserer alt hvad jeg elsker ved mit andet hjemland, New Zealand.
En 'Jandal' dekoreret med pohutukawa, der også kaldes Christmas Tree, fordi den blomstre med de smukkeste røde blomster op til jul.


En jule-pukeko, fordi jeg elsker de blå pukekofugle, selvom de kommer og spiser vores majskolber.

Og en jule-kiwi, med togs (badebukser), jandals, hokey-pokey icecream (min favorit!), solbriller og en tiki om halsen.
Mere julekiwi kan man simpelthen ikke blive, for husk at julen er højsommer og strandvejr Down Under!


Denne fine julestjerne i paua har jeg selv købt for mange år siden, som mit første stykke new zealandsk julepynt.Disse fantastisk sjove julefigurer forelskede jeg mig i for nogle år siden. Kiwi-julemanden med den gule pakke, og de to jule-pukeko'er med halstørklæde og nissehuer.


Nu er det ikke kun new zealandsk julepynt, der pynter min stue. Denne fine hund stammer fra Hong Kong. På et ultrakort besøg i byen, kort før jul for mange år siden, mødtes jeg med min veninde, Comy. Hun fortalte mig, at mit kinesiske stjernetegn er hunden - derfor kom denne hund med hjem på troldegrenen.

Det helt store spørgsmål i år er så, om julehuset skal frem igen? Det gamle, skrøbelige julehus, med små nissebørn på ski og kælk? Kan jeg finde plads til det?

1 kommentar:

  1. Prøv at se om halerne ikke ligger inde i fuglene det gjorde mine nemlig

    SvarSlet